Taxikørsel

|17.08.2020

Den næste genåbningsfase: Det betyder det for din virksomhed

Regeringen har i samarbejde med en række partier indgået en aftale om genåbningens næste fase. Nattelivet bliver udvidet med to timer, og 6-dagesreglen for turister i København ophæves. Samtidigt vil underleverandører, der er påvirket af restriktioner, blive støttet i en ny hjælpepakke.


Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti (SF), Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance og Alternativet er enige om en aftale med en række initiativer, der skal holde COVID-19-smitten på et lavt niveau. Overordnet skal de hidtidige tiltag som afstand, håndhygiejne, rengøring fortsætte. Regeringen forventer, at brugen af mundbind i det danske samfund udbredes og gøres mere ensartet. Der er i skrivende stund ikke kommet en præcis bekendtgørelse mht. mundbind i forbindelse med persontransport.

Natteliv og turisme til København

For Dansk PersonTransports medlemmer er det relevant at fremhæve, at restauranter, barer, caféer og lign. nu har bevilling til at holde åbent til kl. 02.00, hvis de ikke lukker nye gæster ind efter kl. 23.00.

Steder som diskoteker og natklubber må fortsat ikke åbne, men hvis de kan ændre deres indretning og aktiviteter inden for de retningslinjer, der gælder for restauranter og barer, må de holde åbent på samme vilkår som disse, dvs. til 02.00 uden at lukke nye gæster ind efter 23.00.
Disse tiltag vil forhåbentligt betyde, at der vil blive mere kørsel til taxier, der kører i nattetimerne.

Ydermere er kravet om, at turister til København skulle booke for mindst seks dage, ophævet, hvilket vil gavne turismen.

 Underleverandører med i hjælpepakke

Dansk PersonTransport har ligesom andre brancheorganisationer påpeget (senest i en pressemeddelelse sidste uge), at det er vigtigt, at underleverandørerne til de virksomheder, som er hårdt ramt af corona-restriktionerne, også kommer med i en ny hjælpepakke. Dette kan være med til at redde mange turistbusvirksomheder fra at gå konkurs.

Læs hele genåbningsfase 4-aftalen her: https://www.justitsministeriet.dk/sites/default/files/media/Pressemeddelelser/pdf/2020/aftale_om_naeste_fase._docx_0.pdf