Rutekørsel

|06.06.2019

De Grønne Busser og Mørups Turistfart hædret af Midttrafik

Den 4. juni overrakte Middtrafik prisen som "Årets Busselskab 2018/2019" til de to selskaber, der har præsteret den højeste kundetilfredshed i år. Her vandt Mørups Turistfart puljen med små ruter, mens De Grønne Busser løb med prisen for puljen med store ruter.


Hvert år uddeler Midttrafik prisen som Årets Busselskab. Prisen gives på baggrund af busselskabernes kundetilfredshed, hvilket måles på 5 parametre, som tager form i følgende spørgsmål:

  • Hvor tilfreds er du overordnet med den busrejse, du foretager dig lige nu?
  • Hvor tilfreds er du med chaufførens service?
  • Hvor tilfreds er du med chaufførens kørsel?
  • Hvor tilfreds er du med rengøringen i bussen?
  • Hvor tilfreds er du med det indvendige vedligehold af bussens sæder, gulve mv.?

Derudover inddrages indberettede kundeklager samt samarbejdet om deltagelse på uddannelsesforløbet Fly High.

For at imødekomme de forskelligheder der kan være ved selskaber, der kører store og små ruter inddeler Middtrafik prisen i to puljer. Puljen med små ruter omfatter de ruter, som kører under 15.000 køreplantimer om året. Modsat indgår man i puljen med store ruter, hvis man kører ruter, som har mere end 15.000 køreplantimer om året.

Mørups Turistfart vinder puljen med små ruter
I puljen med små ruter løb Mørups Turistfart med prisen. Sejren skyldes, at selskabet præsterede højt på alle fem parametre og derudover har modtaget få kundeklager. Ejer af Mørups Turistfart, Allan Mørup, er begejstret for kåringen og peger på, at prisen kan tilskrives en stærkt holdindsats.

“Det er med stor glæde, at vi har modtaget prisen som det bedste mindre busselskab. Sejren er et resultat af en meget stor fælles indsats, hvor både nuværende og tidligere chauffører har været med i planlægningen og kundekontakten. Det er også personalet, der står for vedligeholdelse og rengøring. Så samlet set er det med stor tilfredshed, at vi i dag står som vindere, og det er dejligt, når det man arbejder med i dagligdagen giver resultater. Sidst skal der lyde et stort tillykke til de andre prismodtagere,” lyder det fra ham.

De Grønne Busser snuppede sejren i puljen med store ruter
I puljen med store ruter var det De Grønne Busser der tog prisen på overbevisende manér, da de præsterede det bedste resultat på samtlige af de adspurgte spørgsmål.

Per Nielsen, indehaver af De Grønne Busser, udtaler: “Jeg er stolt af mine chauffører, og jeg er især stolt over, at vi igen i år vinder for at klare det bedst på chaufførernes service og kørsel. Det er et stærkt team, vi har – og det er de gode medarbejdere, der skaber de gode resultater.”

Ekstra pris til begge selskaber
Vanen tro uddeler Middtrafik også en bonuspris til de selskaber, der leverer det flotteste resultat, hvad angår chaufførernes service og kørsel. Prisen adskiller sig fra de overordnede priser ved blot at fokusere på chaufførgrupperne, og anerkender dermed de dygtige chauffører, der hver dag er med til at skabe trivsel for de mange passagerer der pendler med bus indenfor Midttrafiks rækkevidde.

Prisen inddeles på samme vis i puljer med store og små ruter, og i år løb Mørups Turistfart og De Grønne Busser også med denne pris i hver deres pulje.

Alt i alt udløste priserne en gevinst på 150.000 til begge selskaber for kåringen som “Årets Busselskab 2018/2019”. Du kan se billeder af prisoverrækkelsen nedenfor.