Turistkørsel

|09.11.2018

Danske Busvognmænd: Gør noget ved social dumping

I forlængelse af de verserende sager i vejgodstransportbranhen og de problemer vi har i busbranchen med social dumping fra de udenlandske busvirksomheder har Danske Busvognmænd sat yderligere fokus på området.


Mediebilledet har været præget af emnet social dumping i vejgodstransporten den seneste tid. Danske Busvognmænd har fulgt denne dækning nøje, og der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi mener, at det er helt uanstændigt at social dumping foregår i såvel gods- som persontransportbranchen.

Danske Busvognmænd har de seneste år arbejdet hårdt for at gøre opmærksom på, at der også er store problemer i busbranchen med social dumping og unfair konkurrence. For at sikre en løsning på de voksende problemer i busbranchen, har vi, som nævnt i Busmagasinet, udarbejdet et løsningsforslag til de danske politikere. Vi forventer, at politikerne vil se positivt på dette forslag for at komme problemerne hurtigst muligt til livs. Ingen ønsker formentlig flere billeder af udenlandske chauffører, der lever og arbejder under kummerlige forhold. Og det står helt klart, at busbranchen ikke er klar til at vente på den langstrakte proces med at finde en fælles EU-løsning på dette problem for hele transportbranchen, således at danske virksomheder og jobs kan sikres.

Danske Busvognmænd har derfor skrevet et debatindlæg til Altinget, som blev bragt i denne uge (Busvognmænd: Branchen lider under social dumping).