Foreningen

|07.06.2019

Dansk PersonTransport ser frem til at fortsætte samarbejdet med kendte ansigter i Transportudvalget

Størstedelen af Transportudvalgets medlemmer er blevet genvalgt, og Dansk PersonTransport ser frem til at fortsætte det gode og brede samarbejde med alle Folketingets partier.


5 ugers valgkamp med valg til både Europa-Parlamentet og Folketinget er afsluttet. Nogle er kommet i Folketinget for første gang, andre er blevet genvalgt, og andre igen har mistet deres mandat.

Det samlede resultat af valget er velkendt. Venstre og Konservative er gået markant frem, men mister regeringsmagten, da Liberal Alliance næsten bliver sendt helt ud af Folketinget, og Dansk Folkeparti får et historisk stort nederlag på 21 mandater.

Omvendt går Socialdemokratiet et enkelt mandat frem, mens Radikale og SF begge blev fordoblet på landsplan. Dermed flytter magten i Folketinget til rød blok, men der er endnu for tidligt at sige, om det bliver en snæver S-regering eller en bredere koalition med ét eller flere af støttepartierne i regering.

Resultaterne fra fintællingen er tikket ind
Efter fintællingen ved vi nu, hvilke medlemmer der er valgt, og hvilke der ikke er. Dansk PersonTransport har taget et nærmere kig på Transportudvalget. Der var genvalg til Rasmus Prehn (S), Kristian Pihl Lorentzen (V), Henning Hyllested (Ø), Karsten Hønge (SF), Andreas Steenberg (R), Brigitte Jerkel (K) samt tidligere transportminister Ole Birk Olesen (LA). Den eneste af de tidligere transportordførere, som stillede op, men ikke opnåede genvalg var Dansk Folkepartis Kim Christiansen.

”Fra Dansk PersonTransport skal der lyde en stor tak for samarbejdet til Kim Christiansen for hans store engagement og lydhørhed over for foreningen og vores medlemmer gennem alle årene i Transportudvalget,” siger Michael Nielsen, adm. direktør i Dansk PersonTransport.

Liberal Alliances transportordfører Villum Christensen og Alternativets Roger Matthisen stillede ikke til valget. Til disse skal der også lyde en stor tak for samarbejdet.

”Vi ved af gode grunde endnu ikke, hvem der bliver Transportminister i den nye regering, og vi ved heller ikke, hvem der kommer til at sidde i Transportudvalget fra de enkelte partier. Vi har haft et godt og bredt samarbejde, så vi er glade for at de næsten alle er blevet genvalgt. Vi håber naturligvis at kunne fortsætte det gode arbejde med de politikere, som allerede kender vores mærkesager og har forståelse for branchens udfordringer,” siger Michael Nielsen.