14.09.2023

Dansk PersonTransport mener: Styrk den kollektive trafik til arbejdspladserne

Mens de danske virksomheder kalder på arbejdskraft, er de kollektive transportmuligheder til netop arbejdspladserne endnu ikke optimale. Det vidner en ny rapport fra Dansk Industri om.


De kollektive transportmuligheder til arbejdspladserne opfattes af danske virksomheder som middelmådige. I Dansk Industris seneste temperaturmåling – ”Lokal Erhvervsvenlighed 2023” – spørges der på en skala fra 1-5:

”Hvor tilfreds er du med dine medarbejderes mulighed for at benytte kollektiv trafik for at komme på arbejde?”

Det gennemsnitlige svar er er 3,02. Det er ikke tilfredsstillende.

Den kollektive trafik er selvfølgelig et alternativ for flere i Hovedstadsområdet, storbyerne Odense, Aalborg og Aarhus og i de større provinsbyer. Det kommer også til udtryk i undersøgelsen, men der er plads til forbedring over hele landet. De store bykommuner med som f.eks. Horsens, Vejle, Kolding, Viborg og Helsingør præges i af vækst og stigende trængsel og har et stort potentiale for en styrket kollektiv trafik, mener Dansk PersonTransport.

– Den kollektive trafik skal styrkes, så den udgør et relevant alternativ for flere danskere til deres daglige gøremål – om det så er arbejde, studie, fritid eller hverdagsærinder. Samtidig bør man også iværksætte flere initiativer og etablere et større samarbejde med netop arbejdsgiverne og deres medarbejdere for at styrke brugen af den kollektive trafik. Vi har en god kollektiv trafik i Danmark, så meget handler også om vaner og viden,” vurderer Lasse Repsholt, sektorchef i DPT.

Disse tiltag styrker den kollektive trafik til arbejdspladserne:

  • pendlertjek.dk
  • Erhvervskort og virksomhedskort fra rejsekort.dk
  • Flere initiativer og større samarbejde mellem trafikselskabet, kommunerne og de lokale erhvervsvirksomheder

Læs mere om undersøgelsen her.