handicapkørsel

|01.07.2020

Danmarkspremiere på eldrevet handicapbus

Danmarkspremieren på en eldrevet liftbus foregik i regnvejr, men alligevel var der begejstring over skridtet til en grønnere flextrafik med den nye bus, Bedre Bus Service præsenterede i fællesskab med Movia.


Dansk PersonTransport, Bedre Bus Service og Movia indviede tirsdag 30. juni 2020 Danmarks første eldrevne handicapbus. Bedre Bus Service var værter til arrangementet på egen adresse i Ishøj, og det var også direktør Rune Olesen, der åbnede eftermiddagen:

”Vi ønsker også at være her om 10 år, så derfor kaster vi os nu over elbussen, så vi kan samle os nogle erfaringer med den type drift. Hvor langt kører bussen på en opladning, hvor meget el bruger liften, og hvad siger vores passagerer og medarbejdere? Det er spørgsmål vi skal have svar på,” fortalte Rune Olesen. Kørsel for Movia udgør en stor andel af Bedre Bus Services forretning, og Rune Olesen lagde heller ikke skjul på, at det også var Movias ambitioner på klima- og miljøområdet, der var inspirerende for Bedre Bus Service som leverandør.

Det var derfor også den administrerende direktør for Movia, Dorthe Nøhr Pedersen, der efterfølgende kunne fortælle om Movias planer på området. ”Vores bestyrelse har netop vedtaget Mobiltetsplan 2020 og ifølge denne, skal vores flextrafik være eldrevet i 2030.” Dorthe Nøhr Pedersen lagde vægt på, at for at nå at dette mål kræves godt samarbejde mellem Movia og leverandørerne. ”Vi vil ønske Bedre Bus Service et stort tillykke med at have taget dette første skridt. Vi er også fra Movias side også i fuld gang med at se på, hvordan vi med planlægningen og udbuddet af flextrafikken kan nå målet, og det er klart, at vi skal udveksle og dele vores erfaringer. Vi ser frem til samarbejdet med Bedre Bus Service og de andre transportselskaber om opgaven,” afsluttede Dorthe Nøhr Pedersen.

Bussen er en MAN TGE 3.140E, den er indrettet af VBI Group og financieret af Jyske Finans. På billedet ses Dorthe Nøhr Pedersen fra Movia, Rune Olesen og Thomas Hauerslev fra Bedre Bus Service.