tyskland

|29.10.2020

Danmark fraråder rejser til hele verden

Hele verden er blevet orange i den ugentlige rejsevejledning fra Udenrigsministeriet.


De seneste ugentlige rejsevejledninger fra Udenrigsministeriet tilføjer nu også Norge til listen af orange lande, hvor man fraråder alle ikke-nødvendige rejser til. Det vil sige, at hele verden nu er orange med undtagelse af to regioner i Sverige (Västerbotten og Västernorrland).
Smitten i Slesvig-Holsten er nu på 31,1 og derfor for høj, og området er nu orange, så hele Tyskland dermed er orange.

Selv om regionerne Blekinge, Halland, Skåne og Slesvig-Holsten har smittetal over grænsen på 30, vil personer der bor i disse regioner stadig kunne rejse ind i Danmark med et anerkendelsesværdigt formål eller med en negativ corona-test ved indrejse, da der gøres undtagelse for grænseregioner i Sverige og Tyskland.

Rejser til Norge frarådes, ikke på grund af for høje smittetal, men fordi landet strammer indrejserestriktionerne for danske erhvervsrejsende fra regionerne Hovedstaden, Midtjylland og Nordjylland så meget, at der samlet set er for mange restriktioner ved indrejse.

Fra 31. okt. 2020 vil det kræve et anerkendelsesværdigt formål at rejse ind i Danmark for borgere, der bor i EU, Schengen og Storbritannien med undtagelse af Estland, Finland og Norge samt visse regioner i Sverige. For borgere fra højrisikolande kræver det en negativ coronatest at kunne rejse ind i Danmark.

Se rejsevejledningen fra Udenrigsministeriet her: https://um.dk/da/nyheder-fra-udenrigsministeriet/newsdisplaypage/?newsID=07856E12-7458-4E3F-A954-20091999D1AA