17.12.2021

Coronaregler om busrejser i og igennem Tyskland

Dansk PersonTransport modtager mange spørgsmål om, hvilke regler der gælder for busrejser til Tyskland. Vores søsterorganisation har fremsendt vedlagte oversigt de regler, som gælder i de enkelte forbundsstater.


I Tyskland glæder der forskellige restriktioner alt efter hvilken delstat man befinder sig, vi har derfor modtaget et kort fra vores søsterorganisation der viser hvilke krav der gælder hvor i Tyskland. Du kan se kortet ved at klikke her. Kortet er senest opdateret d.17/12-2021.

  • Generelt kan siges, at man kan rejse til hele Tyskland med EU’s Coronapas, dvs. overholder de ”3G’er” dvs. (geimpft, genesen, getestet):
    • Geimpft: Er færdigvaccineret
    • Genesen: Tidligere inden for 180 dage har været smittet med Corona
    • Getestet: Har fået foretaget en antigentest som ikke må være ældre end 24 timer, og PCR-test må ikke være ældre end 48 timer. Børn under 6 år er fritaget for at blive testet

Ved transitkørsel er kravende dog anderledes, her er ikke nogen krav om test og man skal blot sørger for at køre den hurtigste vej igennem Tyskland uden at foretaget unødvendig stop. Regler for transitkørsel kan ses på udenrigsministeriets hjemmeside, under punktet “Rejserestriktioner”.