Turistkørsel

|03.11.2018

Coach Travel Award – Busrejsebranchens nye pris

Coach Travel Award - Busrejsebranchens nye pris Danske Busvognmænd lancerer en ny pris, Coach Travel Award, som skal sætte yderligere fokus på busrejsen som rejseform. Som noget nyt uddeles prisen ved åbningen af Ferie for Alle og får derved større bevågenhed fra branchens ”fagfolk”.


Coach Travel Award er en fornyelse i busrejsebranchen og sætter, som navnet antyder, fokus på rejser med turistbusser. Markedet for turistbusrejser er i forandring, der kommer mere og mere fokus på temature, kortere ture i nærområderne, og fjernbusruterne køres typisk af nye flotte turistbusser og giver dermed mulighed for, at nye kundegrupper får øjnene op for bussen som rejseform. Coach Travel Award er én pris, der uddeles en gang om året på Ferie for Alle i Herning.

Prisen afløser de hidtidige tre priser, der blev uddelt under navnet Danish Coach Award: ”Vi har i turistsektorens bestyrelse besluttet at indføre én ny pris, Coach Travel Award. Samtidig har vi set på kriterierne for tildeling af prisen og så at sige støvet det hele lidt af. Med kriterierne for Coach Travel Award og det, at der kun uddeles én pris om året, får både vinderen og busrejsebranchen som helhed en langt højere markedsføringsværdi. Vi har set det som vigtigt at nå ud til både nuværende og potentielle kunder, hvilket vi ser bedre muligheder for nu,” udtaler Michael Nielsen, adm. direktør i Danske Busvognmænd og formand for komiteen bag Coach Travel Award.

”Den nye pris åbner også mulighed for, at der er andre end busvognmænd og rejsearrangører, der kan vinde prisen. Coach Travel Award fokuserer på, om du eller din virksomhed gør noget særligt for busrejsebranchen. Noget, der skaber værdi for kunderne, og som kan give busrejsebranchen større opmærksomhed i befolkningen. Som branche har vi jo masser at byde på af spændende oplevelser, fællesskab og er samtidig langt mere miljøvenlige end fly,” afslutter Michael Nielsen.

Kriterier for tildeling af prisen
Med en ny pris kommer også nye kriterier. Ved udvælgelsesprocessen for den nye Coach Travel Award vil der blive lagt vægt på følgende kriterier:
• En særlig busrejse
• En unik kundeoplevelse
• En særlig indsats for branchen
• En speciel attraktion

For alle fire kriterier gælder, at der lægges vægt på den gode historie og den unikke oplevelse. Om det er busrejsen, der skiller sig ud, om chaufføren eller guiden har givet gæsterne en helt særlig oplevelse, om det er en ildsjæl, der har fået indført bedre vilkår for busrejsebranchen, eller om det er en attraktion, der gør noget særligt for at tiltrække flere busgæster. Intet er for stort eller for småt. Det handler om at finde det, der gør busrejsen til noget særligt!

Ansøgnings- og udvælgelsesproces
Du kan indstille dig selv, din egen virksomhed, eller du kan indstille andre, som du mener har fortjent at vinde årets Coach Travel Award. Ansøgningen, som max må fylde en A4-side, skal være Danske Busvognmænd i hænde senest den 31. december 2018. Derefter vil komiteen tage stilling til, hvem der skal vinde Coach Travel Award 2019.