06.03.2023

Chaufførmangel – ny kampagne!

Nyt samarbejde skal skaffe flere buschauffører til branchen.


Dansk PersonTransport har sammen med Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR), Transporterhvervets Uddannelser (TUR) indledt et samarbejde om at få flere buschauffører til branchen.

I samarbejdet med STAR og TUR har Dansk PersonTransport sendt et spørgeskema ud til vognmænd inden for turistkørsel, rutekørsel og minibusser/offentligt kørsel. Her har de virksomheder, der deltager i undersøgelsen, identificeret 850 konkrete stillinger, hvor der mangler buschauffører i 2023.

På baggrund af den undersøgelse er STAR nu sammen med de lokale jobcentre og a-kasserne gået i gang med at finde relevante kandidater rundt om i landet.

Her vil de også kigge på, om der er folk i andre brancher, som ønsker at blive buschauffør, men som mangler førerbeviser, certifikater eller anden videreuddannelse. Formålet er at blive bedre til at matche de lokale kandidater med de lokale transportvirksomheder.

STAR har allerede afholdt det første matchmaking-arrangement mellem virksomheder og potentielle kandidater i Aarhus og arbejder på flere lignende arrangementer.

Udover indsatsen med at finde konkrete kandidater til virksomhederne, så har samarbejdet også fokus på bedre tiltrækning af unge til branchen. Her har Dansk PersonTransport sammen med TUR blandt andet udarbejdet informationsmateriale målrettet til vejlederne på FGU, UU-centrene og jobcentrene, som klart beskriver mulighederne for unge mennesker i busbranchen. Samtidig er der sat gang i kontakt til skolerne og jobcentrene for at få flere kandidater til uddannelsen.

Det er håbet, at indsatsen vil kunne ses på antallet af elever, som starter på grundforløbet til august 2023, og som kan køre bus som lærling til marts 2024.

På Transportmessen i Herning 20.-22. april 2023 vil der blive mulighed for at høre mere om samarbejdet på Dansk PersonTransports stand, hvor det også vil være muligt at få en dialog med STAR og TUR.