Cabotage: DB gentager undersøgelser af udenlandske busser
Sidste år foretog Danske Busvognmænd en afslørende undersøgelse af udenlandske bussers kørsel i Danmark. I år gentager vi undersøgelsen og håber på jeres hjælp.
03 maj 2018

Sidste år kunne Danske Busvognmænd sammen med vognmænd og chauffører afsløre, at op mod 371 udenlandske busser kørte systematisk cabotage i København henover sommeren. Danske Busvognmænds undersøgelse og politiske arbejde har bl.a. medført, at skatteministeren i 2018 iværksætter et særskilt projekt med fokus på udenlandske bussers momsundragelse.

Men Danske Busvognmænd ønsker også et overblik over omfanget af udenlandske bussers kørsel i København i 2018. Kun på denne måde kan vi dokumentere, at der er tale om et stigende problem og vurdere om myndighedernes tiltag virker.

Hvad kan i hjælpe med?
Når du ser en udenlandsk bus på danske veje må du meget gerne tage billeder af bussen, hvoraf registreringsnummer og firmaoplysninger fremgår, og sende det til følgende mail: informerom@db-dk.dk.I må meget gerne notere tid og sted for billedet.

Du kan også uploade billede og oplysninger på Facebookgruppen ‘Stop udenlandske turistbussers cabotage kørsel i DK‘. Her skal du først anmode administrator Lars Bregnbak eller Rikke Bengtsson om medlemskab af gruppen.