cabotage

|03.05.2018

Cabotage: DB gentager undersøgelser af udenlandske busser

Sidste år foretog Danske Busvognmænd en afslørende undersøgelse af udenlandske bussers kørsel i Danmark. I år gentager vi undersøgelsen og håber på jeres hjælp.


Sidste år kunne Danske Busvognmænd sammen med vognmænd og chauffører afsløre, at op mod 371 udenlandske busser kørte systematisk cabotage i København henover sommeren. Danske Busvognmænds undersøgelse og politiske arbejde har bl.a. medført, at skatteministeren i 2018 iværksætter et særskilt projekt med fokus på udenlandske bussers momsundragelse.

Men Danske Busvognmænd ønsker også et overblik over omfanget af udenlandske bussers kørsel i København i 2018. Kun på denne måde kan vi dokumentere, at der er tale om et stigende problem og vurdere om myndighedernes tiltag virker.

Hvad kan i hjælpe med?
Når du ser en udenlandsk bus på danske veje må du meget gerne tage billeder af bussen, hvoraf registreringsnummer og firmaoplysninger fremgår, og sende det til følgende mail: informerom@db-dk.dk.I må meget gerne notere tid og sted for billedet.

Du kan også uploade billede og oplysninger på Facebookgruppen ‘Stop udenlandske turistbussers cabotage kørsel i DK‘. Her skal du først anmode administrator Lars Bregnbak eller Rikke Bengtsson om medlemskab af gruppen.