18.11.2022

Busselskab har sat solceller på taget – sparer diesel og CO2 udledning

Flere af busselskabet HB-Cares 500 minibusser er monteret med trappemaskiner. Som et forsøg har busselskabet, på fem af deres busser med trappemaskiner, fået eftermonteret solceller.


Fem handicapbusser har i to år i kørt med solceller på taget i Nordsjælland og København. Solcellerne giver ekstra strøm til 12 volts-batteriet, til gavn for handicapbusser med en strømkrævende tappemaskine.

Resultatet er, at ved at oplade med hjælp fra solens stråler sparer det selskabet for et årligt indkøb af 1.200 liter diesel, og nærmiljøet spares for udledning af tre tons CO2.

Selvom det kræver en vis investering at eftermontere solceller på en bus, mener Facility & Procurement Manager i HB-Care Henrik Bjørnsten, at det god kan betale sig:

“Med de priser vi har fået på diesel, har solceller på busserne gjort det mere økonomisk rentabelt end da vi startede projektet i 2020. I et marked hvor der endnu ikke er nulemissions liftbusser, som kan opfylde vores behov, er det positivt, at vi på andre områder kan nedbringe udledning af CO2”, påpeger han.