Offentlig kørsel

|28.08.2019

Buschaufførers troværdighed er steget

Den årlige troværdighedsanalyse er netop blevet offentliggjort, og resultaterne viser en stigning i buschaufførers troværdighed.


Selskabet Radius har for 11. år i træk udgivet deres årlige troværdighedsanalyse, som kortlægger 26 forskellige faggruppers troværdighed. Undersøgelsen er foretaget via et repræsentativt udsnit af den danske befolkning, som har vurderet de forskellige faggruper på en skala fra 1-5, hvor 1 er meget lav troværdighed og 5 er meget høj troværdighed.

Blandt de 26 faggruper indtager buschauffører 17. pladsen, én plads over advokater og én plads under landmænd.

Fremgang er positivt for branchen
På trods af at en 16. plads ikke lyder imponerende, er der bestemt grund til positive miner. Den samlede score for buschauffører ligger jævnfør analysen på 3,34, hvilket ligger pænt på den gode side af midten. Samtidig er det en stigning på 0,06 point modsat sidste års analyse.

“Buschaufførernes troværdighed ligger på et ganske fint niveau, og dette års stigning er bestemt med til at kaste godt lys over hele branchen. Branchen kan være stolte over resultatet og den tilhørende stigning, men jeg tror fuldt og fast på, at det kan blive endnu bedre,” lyder det fra adm. direktør i Dansk PersonTransport, Michael Nielsen, som afslutningsvis peger på, at kompetencegivende kurser i bl.a. kundeservice kan forbedre resultatet yderligere.

“Hvis resultatet skal forbedres tror jeg med fordel, at busselskaberne kan overveje tiltag som at sende deres buschauffører på kurser, som yderligere skal styrke deres kompetencer i at have med mennesker at gøre. Det kan både være til gavn for den enkelte virksomhed, men også for branchen som helhed.”

Se hele analysen her.