20.05.2022

Arbejdsmiljø og ledelse – en strategisk disciplin der skaber værdi

Der er mange gode grunde til at følge standarden for arbejdsmiljøledelse - ISO 45001 – forklarede Mette Heide og Preben Hansen på Dansk PersonTransports kursus om ISO 45001 arbejdsmiljøledelse i Køge den 19. maj.


”Udgangspunktet er, at man forbedrer arbejdsmiljøet, fjerner farer og minimerer arbejdsmiljørisici, undgår arbejdsskader og sikrer, at man opfylder arbejdsmiljøforpligtelser. Derudover kan et velfungerende miljøledelsessystem også medvirke til at man opnår økonomiske eller driftsmæssige fordele ved at implementere nogle arbejdsmiljømæssige fornuftige løsninger. Man skal ikke bare sørge for den formelle overholdelse af standarden. Man skal også sørge for, at det skaber reel værdi for virksomheden,” indledte Mette Heide. Mette Heide pegede blandt andet på, at et stærkt arbejdsmiljø holder omkostningerne til sygefravær nede og kan være afgørende for fastholdelse og rekruttering af medarbejdere på et ophedet arbejdsmarked.

Det var ledende medarbejdere med ansvar for arbejdsmiljøledelse, der deltog på dagens kursus. ”Vores mål med kurset er at give en bred forståelse af ISO-standardens opbygning  samtidig med, at man med øvelser, erfaringsudveksling og diskussioner får bragt standarden ind i en konkret og relevant sammenhæng for busselskaberne. Det mener jeg, at Mette Heide og Preben Hansen lykkes godt med,” fortæller Lasse Repsholt, sektorchef i Dansk PersonTransport.

Lars Mott, miljø- og sikkerhedschef hos Keolis, deltog i kurset. ”Jeg har arbejdet med arbejdsmiljøledelse og standarden i et godt stykke tid og har også været på kursus før, men kurset giver mig alligevel et godt overordnet brush-up, vi får nogle rigtigt gode drøftelser og jeg tager også ny viden og idéer med hjem.”

Kontakt Lasse Repsholt lre@dpt-dk.org , hvis du vil vide mere om DPT’s kursusaktiviteter og arbejde indenfor miljøledelse og arbejdsmiljøledelse. Foreningen forventer at tilrettelægge nye kurser i efteråret 2022, der både er henvendt til eksisterende og nye virksomheder, der kaster sig over arbejdsmiljøledelse.

Foto:

Fra venstre mod højre:

Michael Schmidt Rønnov, Kvalitetskoordinator –  Vikingbus A/S,

Henrik Westh, Afdelingschef, Vikingbus A/S

Lars Mott, Miljø- og sikkerhedschef Bus, Keolis

Mette Heide, Lead Auditor QHSE-group

Jens Christiansen, Teknisk Chef Nobina Danmark

Stine Mikkelsen, Miljøansvarlig, Todbjerg

Preben Hansen QHSE Consult, Lead Auditor

 

Derudover deltog Bente Carlsen, HSE konsulent hos Arriva (ikke på billedet)