11.05.2023

Omstillingen er eksploderet – Dantaxi fejrer 10 år med el-taxi

Hos Dantaxi er antallet af el-taxier steget med 75% på bare ét år og på landsplan er ca. 40% af alle taxier omstillet til primært el-taxier. I dag fejrer Dantaxi's 10 års jubilæum med el-kørsel, som blev fejret på "Danhub", der også fejrer to års dag for åbningen.


Den første el-taxi i Dantaxi kom i drift i 2013. Selskabet hed på det tidspunkt Taxinord, og taxien var en Tesla Model S.  I 2015 erhvervede Dantaxi-vognmænd i Nykøbing Mors tre el-biler.  En af dem nåede at køre næsten en million kilometer inden den blev udskiftet i 2023.

I maj 2023 har Dantaxi over 500 el-taxier ud af en flåde på i alt 1.900 taxier. De tre mest populære el-bilsmærker, blandt selskabets vognmænd, er Mercedes, VW og Tesla.

Torsdag blev det tid til at fejre 10 år med el-kørsel – naturligvis på Dantaxi’s ladestation Danhub, som Dantaxi åbnede i 2021 i samarbejde med EON.

Vicedirektør i DPT, Trine Wollenberg, deltog i fejringen i Sydhavnen.

“Omstillingen til el-taxier vidner om en branche, der tager ansvar i en CO2 tung transportbranchen. Det kan vognmændene i Dantaxi, ja faktisk i hele taxibranchen være stolte af” siger Trine Wollenberg

Taxierhvervet er nået meget langt på de seneste 10 år. Men for at nå helt i mål, er det fortsat nødvendigt at have fokus på specielt adgangen til at oplade el-taxierne. Mange vognmænd og chauffører kan ikke lade ved bopælen og derfor skal vi fortsat have fokus på, at adgangen til at lade, ikke må blive en barriere for at anskaffe sig en el-taxi. Hverken i København eller resten af landet.