flexkørsel

|03.08.2020

Anbefalinger om mundbind gælder også flextrafikken

Sundhedsstyrelsen har 31. juli 2020 opdateret sine generelle anbefalinger vedrørende COVID-19 for passagerer i den kollektive transport, der anbefaler brug af mundbind. Anbefalingen gælder også for flextrafikken.


Ligesom passagerne i den øvrige kollektive transport anbefales at medbringe og bruge mundbind, hvis man oplever trængsel under transporten, så anbefales det samme for flextrafikken.

Der er tale om en anbefaling og ikke et krav for at benytte flextrafik. Man kan derfor fortsat godt rejse med flextrafik uden mundbind, helt som man plejer, så længe man følger myndighedernes anbefalinger. Det er op til den enkelte passager at vurdere, om man oplever behov for at anvende mundbind. Det er derfor ikke chaufførens opgave at foretage den vurdering. Brug af mundbind skal ses som et supplement til Sundhedsstyrelsens øvrige anbefalinger til at beskytte sig selv og andre mod corona smitte.

I og med passagererne nu anbefales at bruge mundbind, når man oplever trængsel, vil chaufførerne i flextrafikken også kunne anvende mundbind, når de oplever, at det er hensigtsmæssigt. Nærmere aftale herom skal indgås med mellem chaufføren og dennes arbejdsgiver.

Læs mere om bl.a. korrekt anvendelse af mundbind på Sundhedsstyrelsens hjemmeside:

https://www.sst.dk/da/Nyheder/2020/Et-mundbind-i-tasken-er-en-god-ide_-naar-der-er-traengsel-i-den-kollektive-trafik