Turistkørsel

|06.07.2012

Aktivitetserklæring bør medbringes, når man kører til Frankrig

I Frankrig kræver myndighederne stadig en aktivitetserklæring selvom chaufføren dokumenterer sin kørsel på førerkortet.


Efter at et medlems buschauffør i løbet af ugen blev stoppet i Frankrig og afkrævet en udfyldt aktivitetserklæring af myndighederne, anbefaler Danske Busvognmænd, at alle busser, der kører til Frankrig, medbringer en udfyldt aktivitetserklæring, også selvom man har en digital tachograf i bussen.

Ifølge Danske Busvognmænds og International Road Transport Unions opfattelse siger de nye EU-regler ellers, at en aktivitetserklæring ikke er påkrævet, hvis man på den digitale tachograf kan dokumentere kørselsforholdene. Myndighederne i Frankrig fulgte dog ikke de nye EU-regler og udskrev en bøde angiveligt pga. den manglende aktivitetserklæring – på trods af at chaufføren i bussen havde en digital tachograf.

Såfremt man medbringer en aktivitetserklæring og har en digital tachograf er det selvfølgelig vigtigt, at oplysningerne er samstemmende, så der ikke opstår tvivlstilfælde ved evt. kontroller.

Aktivitetserklæringen kan downloades på Danske PersonTransports hjemmeside (husk, at du skal være logget ind for at kunne hente blanketter) eller på TungVognsSpecialistens hjemmeside, hvor man også kan læse mere om køre-/hviletidsreglerne.