Offentlig kørsel

|01.09.2017

Aftale om bremsetjek indgået

Danske Busvognmænd har som reaktion på sommerens fokus på bussernes bremser indgået en aftale med Applus Bilsyn.


Som tidligere annonceret har Danske Busvognmænd i samarbejde med Applus Bilsyn arbejdet på en løsning, som fremtidigt skal sikre medlemmerne af Danske Busvognmænd optimale forhold i sikringen af bremsernes kvalitet. Aftalen kommer også som en løsning på, at den egenkontrol af bremser virksomhederne kan foretage ikke kan fange alle fejl, og dermed er et supplerende bremsetjek til det årlige syn en fornuftig løsning.

“Alvorlig skævbremsning, utætte systemer o.l. kan konstateres af den opmærksomme chauffør, vognmand eller mekaniker. Men om en foraksel bremser 18 % eller 22 % skævt, kan man ikke forvente bliver opfanget af virksomhedernes egenkontrol,”  udtaler Steen Bundgaard, adm. direktør i Danske Busvognmænd.

For at sikre den bedst mulige løsning til gavn for alle medlemmer af Danske Busvognmænd, arbejdes der fortsat på de sidste detaljer af aftalen, som vil blive annonceret snarest. Første punkt i aftalen er til gengæld faldet på plads, som konkret består i, at Danske Busvognmænds medlemmer, der har brugt Applus Bilsyn til deres sidste syn, kan få udført en gratis bremsetest. Der tilbydes 1 test per køretøj.

Danske Busvognmænd afholder den 13. og 20. september 2017 medlemsmøder i henholdsvis Jylland og på Sjælland, hvor Lars Kiholm, teknisk ansvarlig i Applus, og Steen Bundgaard, adm. direktør i Danske Busvognmænd, orienterer i kølvandet på sommerens vanskeligheder.