Coronavirus

|28.05.2020

Afskærmning monteres i alle Dantaxi-vogne

Dantaxi sætter i denne uge afskærmningsplader af plexiglas op i alle deres vogne. Sammen med håndsprit, rengøringsmiddel og fiberklud der i samme forbindelse udleveres til alle chauffører, er håbet, at en sikrere og smittefri tur vil få flere til at vælge taxien.


Tirsdag startede opsætningen af plexiglasplader i alle Dantaxis vogne til et stort event med pressedækning og video. Alle vogne fik monteret plexiglas med stropper mellem førersædet og bagsædet, samtidigt blev der opsat håndsprit og udleveret rengøringsmidler, fiberklud og information om de nye rutiner, der skal sikre, at en tur med Dantaxi er en smittefri tur. Til sidst klæbes der mærkater op på vinduerne, hvor der står ”Denne taxi kører med ekstra Covid-19 tiltag” på både dansk og engelsk. Hele manøvren tager fem minutter, og så er vogn og chauffør klar til at køre videre.

På fem minutter er skærmen monteret

Klistermærker klæbes på taxiernes ruder

 

Når ugen er omme, er der sat mellem 1800-1900 plexiglas afskærmningsplader op i Dantaxier i hele landet. De fastgøres med remme og spænder og kan hurtigt afmonteres igen, uden at hverken opsætning eller nedtagning kræver nysyn.

”Nu åbner samfundet så småt op igen. Men i lang tid fremover, måske i årevis, ja, måske for altid, vil den måde, vi omgås hinanden på være ændret,” siger Carsten Aastrup, CEO i Dantaxi. Med udgangspunkt i det er valget faldet på den fleksible løsning, hvor pladen kan på- og afmonteres efter behov og så længe det efterspørges.

Sådan ser skærmen ud for en passagerer på bagsædet

”Den ser lidt underlig ud – jeg håber, der er plads nok til benene,” siger chauffør Sajid Qayyum, efter pladen er blevet spændt fast i hans vogn. ”Den skulle hellere stoppe oppe ved nakkenstøtten, for mænd med lange ben vil da ramme mod kanten af pladen,” siger Qayyum og konstaterer, at betaling med kort også bliver lidt besværliggjort af, at kortet skal enten over eller under pladen. ”Men det er det rigtige at gøre, for vi skal jo ikke risikere at blive smittet, når vi arbejder”.

Sajid Qayyum bag sin nye skærm

 

Afskærmning, montering, sprit og klude koster 1500 i egenbetaling for Dantaxis vogne, resten dækker Dantaxi. Fra 8. juni påregner Dantaxi at lancere en større kampagne med plakater i bybilleder og reklamer på nettet. Håbet er at skabe tryghed for både chauffører og kunder.