fusion

|07.05.2018

DTR: Ja til fusion med DB

Dansk Taxi Råd sagde i weekenden ja til fusion med Danske Busvognmænd, hvor forslaget om en mulig sammenlægning var til afstemning.


Budskabet om en kommende fusion mellem Danske Busvognmænd og Dansk Taxi Råd blev godt modtaget i weekenden på Dansk Taxi Råds årlige generalforsamling, hvor forslaget om en mulig sammenlægning var til afstemning. Her blev der enstemmigt sagt ja til en ny forening.

Ønsket om fusionen udspringer af et stærkt samarbejde mellem Dansk Taxi Råd og Danske Busvognmænd, hvilket senest kom til udtryk i forbindelse med tilblivelsen af den nye taxilov.

Danske Busvognmænds formand, John Bergholdt, var glad over, at fusionen nu også har fået et klart mandat fra taxibranchen: ”Fusionen er et fornuftsægteskab – baseret på økonomisk, faglig og politisk fornuft. Forandringerne presser sig på, og vi vil hele tiden se nye transportformer dukke op i begge brancher. Derfor skal bus- og taxibranchen stå sammen med en samlet stærk stemme rent politisk i vores fælles nye forening.”

En slagkraftig brancheforening
Også Dansk Taxi Råds afgående formand, John Lindbom, der har været formand gennem 15 år, var yderst tilfreds med det klare mandat, som fusionsplanerne fik fra Dansk Taxi Råds medlemmer: ”Først og fremmest ønsker jeg at takke medlemmerne for den positive tilbagemelding på fusionen. Som det fremgik af min beretning, så var mit mål med oprettelsen af Dansk Taxi Råd i sin tid at samle branchen. Jeg er derfor utroligt stolt over, at det på min sidste dag som formand for Dansk Taxi Råd nu også er lykkedes os at fusionere med Danske Busvognmænd. Det giver grundlag for en særdeles slagkraftig brancheforening.”

John Lindbom er blevet afløst af Torben Kirketerp fra Esbjerg Taxa, der nu er formand for Dansk Taxi Råd.

Tidligere på året nikkede også Danske Busvognmænds medlemmer entydigt ja til ideen om den nye forening ved deres årsmøde i Billund. Før fusionen rent formelt bliver en realitet, skal den stemmes igennem til en ekstraordinær generalforsamling hos Danske Busvognmænd.