12.10.2023

15 organisationer: Regeringen kører den forkerte vej ved at lukke passagerernes stemme

Dansk PersonTransport og 14 andre organisationer er gået sammen om en fælles kritik af, at regeringen lægger op til at lukke Passagerpulsen hos Forbrugerrådet Tænk.


En central ambition i regeringsgrundlaget er at skabe et land i geografisk balance. Et land, som efterstræber en høj grad af sammenhængskraft. Og netop sammenhængskraften konstitueres langt hen ad vejen gennem den transportpolitik, vi i Danmark lægger for dagen, og deraf gennem de mobilitetsmuligheder, som politikken stadfæster.

Den vigtigste påmindelse må i denne henseende være, at mobilitetsmulighederne er til for borgernes skyld. Derfor er det under al kritik, at regeringen nu lægger op til, at Passagerpulsen hos Forbrugerrådet Tænk skal lukkes. I Dansk PersonTransport forholder vi os derfor meget kritisk til, at regeringen vil lukke ned for forbrugerne af den kollektive transports talerør.

Regeringen kører den gale vej – nemlig væk fra borgerne –, hvorfor vi, i Dansk PersonTransport, opfordrer regeringen til at foretage en U-vending for at slå ring om Passagerpulsen og lytte til passagerernes stemme.

Altinget bringer hele indlægget her