Tyskland strammer skruen for turistkørsel
Fra den 24. november skal personer, der bruger offentlig transport eller rejser med turistbus i Tyskland, enten kunne fremvise en negativ test, være vaccineret eller have haft covid. De nye regler gælder også for rejsende, der kommer fra udlandet. Der vil være stikprøvekontroller i alle transportmidler fra onsdag, og hvis man ikke lever op til 3G-reglen eller 2G-reglen, vil man skulle betale en bøde.
22 november 2021

Den såkaldte 2G-regel betyder, at man enten skal være vaccineret eller have haft virussen (hvilket på tysk står for ’geimpft’ eller ’genesen’, Red.), mens 3G-reglen står for ’geimpft’, ’genesen’ oder ’getestet’, hvilket betyder, at man skal fremvise en negativ test, være vaccineret eller have haft Covid-19. I tilfælde af test ser det umiddelbart ud til, at testen maksimum må være 24 timer gammel, hvis det er en antigen-hurtigtest eller 48 timer gammel, hvis det er en PCR test.

Ved turistbuskørsel gælder de såkaldte 2G- eller 3G-bestemmelser også, og hvilken én, der er gældende, er afhængigt af den enkelte delstat. Der er én delstat, hvor det er forbudt at rejse med bus, og det er i delstaten Sachsen, hvor busrejser er fuldstændig forbudt fra i dag mandag den 22. november.

3G-verifikation er obligatorisk på arbejdspladsen i Tyskland med øjeblikkelig virkning. Det omfatter altså også kontrolpersonale og servicepersonale på bussen, og det gælder også personale fra udlandet. Der er en undtagelse for chaufføren, hvis han bliver inde i bussen og ikke bevæger sig ud af den. Dog skal chauffører kunne fremvise den tyske version af coronapasset på hotellet eller restauranten.

Dansk PersonTransports tyske søsterorganisation anbefaler, at man på forhånd forhører sig på ens destination i Tyskland om hvilken regulering, der i øjeblikket gælder i delstaten, da det kan ændre sig hurtigt. Derudover er de første delstater også begyndt at skelne mellem turistindkvartering og ikke-turistindkvartering, hvilket man også bør være opmærksom på.

For rejser i transit gennem Tyskland gælder ovenstående regler også.