Samlet rammeaftale for genåbningen af Danmark på plads
Regeringen er sammen med Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet er nået til enighed om en genåbningsplan, der skydes i gang efter påske.
23 marts 2021

Dansk PersonTransport hilser yderligere genåbning velkommen, men understreger samtidig, at der stadig er lang vej til målet.

”Selvom Danmark åbnes op nu, savner vi stadig afklaring omkring grænseåbninger og forsamlingsforbud, for det er noget af det, som er meget væsentligt for DPT og mange af vores medlemmer. Vi synes selvfølgelig, at det er positivt, at der lukkes op for mere aktivitet i Danmark, men det som virkelig betyder noget for vores medlemmer er, at grænserne åbnes, og at der kommer endnu mere gang i restaurantlivet, konferencer, koncerter og andre arrangementer. Det er også uklart hvilket kriterier, der gælder for at kunne nedlukke lokalt, og hvornår man igen må lukke op, hvilket for planlægningen og ikke mindst sindsroen er væsentlige informationer. Det er positivt at hjælpepakkerne er forlænget, men om det er på helt de samme vilkår er uklart. Der skal ikke herske tvivl om, at DPT er tilfredse med de nuværende gældende vilkår, da hjælpepakkerne fra juli til oktober var alt for komplekse, og i høj grad udelukkede vores ramte medlemmer, selvom de kunne dokumentere, at de var ekstremt hårdt ramt. Derfor må jeg konstatere, at der stadig er lang vej, før vi har sikret vores medlemmer, ” understreger Michael Møller Nielsen, Adm. Direktør hos DPT

Herunder finder du de mest relevante nedslag fra genåbningsplanen.

 1. APRIL
 • I grundskolen åbnes der for, at 5. – 8.-klasse kan vende tilbage med 50 procent fysisk fremmøde. Det vil sige hver anden uge.
 • Liberale serviceerhverv som frisører kan genåbne. Der vil gælde krav om anvendelse af mundbind eller visir samt retningslinjer for smitteforebyggelse. Der vil endvidere være krav om anvendelse af coronapas.
 • Almindelig handel i blandt andet indkøbscentre, stormagasiner og arkader med et areal på 15.000 kvadratmeter eller derunder kan genåbne – dog først fra 13. april. Genåbningen gælder ikke for de biografer, restauranter, caféer og lignende, som er lokaliseret i eksempelvis indkøbscentret.
 • Der vil gælde arealkrav og krav om mundbind eller visir samt retningslinjer vedrørende afstand, hygiejne og tiltag, der skal modvirke ophold i blandt andet fællesarealer, herunder afskærmning af bænke og stole.
 1. APRIL
 • De store indkøbscentre og stormagasiner for almindelig handel med videre åbner.
 • Desuden åbnes udendørsservering på restauranter og caféer med videre, museer, kunsthaller samt biblioteker.
 • Desuden åbnes for indendørs idræt i organiseret regi for børn og unge under 18 år.
 1. MAJ
 • Indendørs servering på restauranter og caféer med videre, konferencer, spillesteder, teatre, og biografer og lignende øvrige lokaler, hvor der udøves kulturaktiviteter.
 • Desuden åbnes for indendørs idræt for voksne over 18 år.
 1. MAJ
 • Resterende idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter, som ikke er åbnet i forrige faser.
 • Indendørs faciliteter i forlystelsesparker, Zoo med videre og legelande åbner.