Rejselempelser kan betyde flere ture og turister
Lørdag den 1. maj 2021 begyndte fase 2 af den gradvise genåbning for rejseaktiviteter ind og ud af Danmark. Det kan betyde en forøgelse af turister til Danmark samt, at flere færdigvaccinerede danskere kan rejse udenlands på ferie.
04 maj 2021

Der er godt nyt på vej for turistvognmænd samt taxierhvervet, da de nye rejseregler betyder, at der fra natten til lørdag den 1. maj gælder nye lempede regler på rejseområdet.

Rejselempelserne betyder at;

  • Færdigvaccinerede og deres medrejsende børn under 18 år med fast bopæl i Danmark vil kunne rejse til orange lande i hele verden uden krav om test og isolation efter hjemkomst, dog vil medrejsende større børn fra 15 år til og med 17 år fortsat skulle testes efter indrejse i Danmark.
  • Tidligere smittede med fast bopæl i Danmark vil kunne rejse til orange lande i hele verden uden krav om test og isolation efter hjemkomst.
  •  Færdigvaccinerede og tidligere smittede skal ikke længere fremvise en negativ test før ombordstigning på fly til Danmark fra gule og orange lande.
  • Krav om test forud for indrejse i Danmark lempes, så testen må være foretaget maksimalt 48 timer før indrejse (mod de nugældende 24 timer) uanset om, der rejses over grænsen eller med fly.
  • Udlændinge, som har fast bopæl i orange EU- og Schengenlande, og som er vaccineret i EU- og Schengenlande, behøver ikke længere at kunne fremvise en negativ test eller have at anerkendelsesværdigt formål for at kunne indrejse i Danmark, og de er undtaget fra krav om test og isolation efter indrejse i Danmark.