”Politikerne skal fokusere på økonomisk hjælp til små og mellemstore persontransportvirksomheder og selvstændige vognmænd.”
Taxibranchen melder om en nedgang i omsætningen på 75 procent siden i torsdags, mens 100 procent af turistbuskørslen er aflyst, og turistbusbranchen har et tab på 200 millioner kroner indtil videre.
16 marts 2020

Regeringen har grundet det store økonomiske pres på små og mellemstore virksomheder besluttet at udskyde momsbetalingen for netop disse grupper samt at udskyde fristen for betaling af B-skat, hvilket skal hjælpe især de selvstændigt erhvervsdrivende.

Michael Nielsen, Adm. Direktør hos Dansk PersonTransport hilser forslaget velkommen;

”Det er vigtigt, at der laves en hjælpepakke til de små og mellemstore virksomheder samt de selvstændige, således de kan kompenseres for omsætningstabet. Dansk PersonTransport ønsker desuden også, at pakken skal være uden skelen til medlemskab af a-kasse. Uanset hvilken sektor indenfor transportbranchen, som vi kigger mod, bløder de millioner af kroner lige nu. Hvad enten det drejer sig om turistbus-, taxi- eller specialkørslen, så er de ramt. Og de er ramt hårdt og har derfor behov for hurtig hjælp således, at der også er persontransportvognmænd efter, at denne krise er ovre.”

Michael Nielsen understreger, at situationen er rigtigt alvorlig for små og mellemstore medlemmer.

”I skrivende stund står vi i en situation, hvor 100 procent af turistbuskørslen er aflyst. Vi har lavet vores egen research i form af spørgeskemaer, og vores medlemmer i turistbussektoren har rapporteret tilbage til os, at de har oplevet et omsætningstab på mindst 200 millioner kroner. Og det er for marts måned alene, vil jeg gerne understrege. Det forventede tal for april måned er på nuværende tidspunkt på mindst 250 millioner kroner i tabt omsætning. Taxierne har siden i fredags oplevet en nedgang i omsætningen på 75 procent, og det tal forventes også kun at stige.”