Politiet rykker ud til Ollex-bus
En vaks chauffør kontaktede politiet, da han fik mistanke om, at en litauisk Ollex-bus var udstyret med et forkert miljømærke. Det resulterede i, at Ollex-chaufføren fik besøg af en betjent kort tid efter. Foreningen opfordrer derfor chauffører til at ringe 114, hvis de støder på udenlandske busser, der f.eks. ser ud til at have fejl ved deres miljømærke, kører piratkørsel eller hvor chaufførerne sover i busserne.
05 juni 2019

Foreningens kamp mod udenlandske busser, der kører i Danmark uden at leve op til dansk lovgivning, fortsætter ufortrødent. Dansk PersonTransport opfordrer danske chauffører til at kontakte politiet på tlf. 114, hvis de ser en udenlandsk bus, der f.eks. ser ud til at have fejl ved deres miljømærke, kører piratkørsel eller hvor chaufførerne sover i busserne.

Det var netop det en vaks chauffør gjorde, da han tidligere på dagen fik mistanke om, at en Ollex-bus var udstyret med en forkert miljømærkning. Et par øjeblikke senere blev Ollex-chaufføren mødt af en betjent, der begav sig til at kontrollere køretøjet.

Udsendelsen af en betjent vidner om, at det godt kan betale sig at tage kontakt til politiet, hvis man har en berettiget mistanke om ulovlige forhold. Foreningen håber derfor, at flere chauffører vil efterfølge dette eksempel, ikke kun for tjek af busserne, men også i forbindelse med observationer af de mange 9 personers biler der kører rundt med kinesiske chauffører og gæster. Det er vigtigt, at vi i fællesskab og i realtid gør politiet opmærksomme på de lovovertrædelser, der gang på gang foretages af de udenlandske busselskaber og pirattaxier.

Nedenfor kan du se et par billeder af politikontrollen.