Nytårsaften på én time og chaufførmangel i det sjællandske
Amu Juul i Roskilde bød indenfor, da Kreds 3 afholdt deres kredsgeneralforsamling som de sidste dette år.
28 maj 2021

Sjællænderne i Kreds 3 sluttede dette års kredsgeneralforsamlinger af, hvor Corona, silende regnvejr og den grønne omstilling var de gennemgående temaer til alle tre kredsgeneralforsamlinger. Ligesom de foregående arrangementer var Corona svær at komme udenom, men genåbningen begynder så småt at gøre tingene lysere. Det sker med baby skridt og i ryk, hvilket taxisektoren understregede ganske fint med følgende citat under beretningen fra Taxisektoren; ”Vi holder nytårsaften hver weekend mellem 22 og 23, hvor vi nærmest ikke kan følge med, og så laver vi så ikke rigtigt noget resten af aftenen.”

Formand Poul Anchersen fra Anchersen kom med sin beretning, der blandt andet bød på forsigtig optimisme og en tak til hjælpepakkerne.
”Vi har holdt voldsomme mange møder, og vi har holdt hånden under en voldsomt blødende turistbranche. Jeg tror ikke, at vi havde klaret den, hvis vi ikke havde stået sammen i sektorudvalgene, hovedbestyrelsen og med sekretariats store arbejde i ryggen. Min revisor var ikke dygtig nok til at kunne rådgive mig i forhold til hjælpepakkerne, men det kunnen sekretariatet til gengæld. Hjælpepakkerne har måske ikke ramt plet, men det har hjulpet os videre.
Vi står foran massive udfordringer nu, hvor vi skal videre efter Corona – vi mangler 50 procent af kunderne i den kollektive trafik, taxierne står stille, og turistbusserne mangler de udenlandske turister. Vi har til gengæld fået sat fokus på den hjemlige turisme, og det kan også noget.”

Hjælpepakker og chaufførmangel var igen på programmet under dette møde, hvilket beviser, at det ikke er lokale problemer – men derimod noget, som persontransportbranchen over hele landet kæmper med. Efter beretninger fra de forskellige kredse, kom valgene til henholdsvis kredsbestyrelsen samt til sektorudvalgene

Valgene i kreds 3 faldt ud som følger:

Valg af kredsbestyrelsesmedlemmer

John Jalkiewicz, Johns Turist- og Minibus
Mathias Andersen, Fladså Turist
Suppleant: Flemming Madsen, Nordsjællands Turistfart

Valg af medlemmer til sektorudvalgene
Turistsektoren
Lars Larsen, VIKINGBUS

Rutesektoren
Peter Lanng Nielsen, Keolis

Offentlig kørsel
Mogens Pedersen, Egons Turist- & Minibusser

Taxisektoren
Vibeke Wolsberg, Dantaxi 4×48
Hendrik Larsen, Dantaxi 4×48

DPT takker alle medlemmerne for at møde op, og vi vil fortsat arbejde stålsat på at sikre yderligere hjælp til vores hårdt ramte branche.