Ny terminal til fjernbusserne i København
Der er godt nyt på vej for fjernbusserne, for der er en busterminal på vej i København.
26 september 2019

Snart kan det kaotiske stoppested for fjernbusser ved Hovedbanegården være fortid, viser en ny rundringning foretaget af TV 2 Lorry.

Efter en rundringning til partierne på Københavns Rådhus, kan TV 2 Lorry nemlig løfte sløret for, at hele Borgerrepræsentationen bakker op om at finde pengene til at bygge en helt ny busterminal allerede i de igangværende budgetforhandlinger.

Samtlige partier, udover Radikale Venstre, som stadig ikke har besluttet sig, melder positivt tilbage, at det er en prioritet for dem at få afsat de nødvendige midler i budgetforhandlingerne, der indledes torsdag.

De københavnske politikere har netop modtaget en tilbundsgående VVM-undersøgelse af projektet, der skitserer tre forskellige modeller, hvor fjernbusserne flyttes fra Ingerslevsgade til en decideret terminal under Dybbølsbro.

Etableringen af en ny busterminal vil koste 75 millioner kroner. Heraf forudsætter undersøgelsen, at staten bidrager med halvdelen af finansieringen, så Københavns Kommune slipper med en pris på 38 millioner.

For de penge får man til gengæld 15 busholdepladser og en terminalbygning med ventefaciliteter, toilet og mulighed for en kiosk.

Men skal projektet gennemføres, er busselskaberne også nødt til at være med til at finansiere driften af terminalen. Og den er de også med på.

”Det har vi sådan set ikke noget problem med, så længe det er rimelige penge, man skal betale for at anløbe sådan en terminal. Hvis forholdene kan gøres ordentlige og sikre for både passagererne på fjernbusserne, fodgængerne og cyklisterne, så er vi tilfredse nok med at betale for at bruge terminalen,” siger Michael Nielsen, adm. direktør i Dansk PersonTransport.

Se hele indslaget her