Offentlig kørsel

|05.01.2018

Nødudgange – præcisering

Færdselsstyrelsen præciserer de regler, der gælder for montering af film og tape på nødudgangsvinduer.


Færdselsstyrelsen har præciseret de regler, der gælder hvis/når man monterer film, tape og klistermærker på nødudgangsvinduerne i busserne.

Præciseringen er formuleret i Vejledning om syn af køretøjer fra den 1. januar 2018 afsnit 9.07, som du finder link til nedenfor.

Færdselsstyrelsen præcisering fremgår markeret med gult på side 346 og 347 og vedrører, hvordan og i hvilket omfang der må være monteret film og tape.

Vejledningen er gældende for de synsvirksomheder, der blandt andet foretager periodisk syn af busserne. Politiet – der foretager vejsidekontrol af busserne – følger også Færdselsstyrelsens vejledning og præciseringer.

Du har som ejer/bruger af bussen ansvaret for, at den er lovligt indrettet med nødudgange, herunder funktionalitet, placering, antal, kapacitet og mærkning.

Kravene til nødudgange i busser er komplekse og spørgsmålet om film, tape og klistermærker er kun én af udfordringerne. Danske Busvognmænd har derfor iværksat arbejdet med en oversigt eller supplerende vejledning.