Matchdag for chauffører i Gladsaxe stor succes
Jobcenter Gladsaxe, De Blaa Omnibusser, HB Care, Dekra og SCT Godstransport havde fredag inviteret borgere, der er interesseret i et job som chauffør til såkaldt matchdag.
30 august 2021

120 borgere havde taget imod tilbuddet om at komme til matchdag, og flere borgere fik job på stedet. Der var også en del der efterfølgende skulle til jobsamtale, og en del skulle have opkvalificering eller fornyelse af erhvervskort hos Dekra, inden de for alvor kan tage fat på jobsøgningen.

”Jeg har efterhånden gennem en del år kommet hos de forskellige uddannelsesinstitutioner samt jobcentre og fortalt om, hvordan det er at være i busbranchen, de forskellige arbejdskrav og hvilke arbejdsvilkår, som vi kan tilbyde som en reguleret branche med ordentlige arbejdsvilkår. Derfor var det meget relevant at være med ved dette event,” forklarer Hans Henrik Delbanco, som er Miljø- & HR-chef hos De Blaa Omnibusser A/S, som var en af de tre virksomheder, der deltog i matchdagen.

Idéen med matchdagen var et ønske om at matche borgere, der gerne vil have job som chauffør med relevante virksomheder, der mangler chauffører, fortalte teamleder Rikke Roikjær Jørgensen, Teamleder for Job & Virksomhed i Gladsaxe Kommune i forbindelse med eventet.

”Generelt set er vi bedre stillet i rutesektoren i forhold til den ellers meget omtalte chaufførmangel, men jeg har ikke så mange uopfordrede ansøgninger længere, som jeg tidligere havde. Jeg plejede i snit at modtage to uopfordrede ansøgninger pr. uge, og det gør jeg ikke mere. Men jeg er ikke nervøs, for hvis vi behandler vores folk ordentligt, så har vi nok chauffører nok,” siger Hans Henrik Delbanco.

Som en del af dagen kunne borgerne også få tjekket deres cv igennem af en af de 25 jobkonsulenter, der var til stede. Der blev også set på, hvilke kørekort den enkelte borger har og eventuelt skulle erhverve sig for at blive chauffør inden for et særligt område.