Krav om mundbind ophæves og kapaciteten øges
Hvad betyder de nye lempelser af restriktionerne egentligt for taxier og busserne?
10 juni 2021

Fra mandag den 14. juni er der nye regler for at færdes i den kollektive trafik m.v. Mundbindet eller visiret bliver nemlig en lidt mindre del af rejsen, end de hidtil har været. Mundbindet eller visiret skal således stadig medbringes på rejsen i den kollektive trafik, men fra mandag kan man tage det af, når man sidder ned eller bevæger sig rundt på stationerne og perroner. Det gælder således også for chaufførerne, der kører bussen, taxien eller flexbilen.

Kravet om brug af mundbind eller visir vil altså derfor kun gælde for stående passagerer og eventuelt stående personale i den kollektiv trafik og alle, der bevæger sig rundt i eller ind og ud af transportmidlerne.

Kravet om mundbind i taxi bortfalder også fra på mandag, hvilket betyder, at hverken chauffør eller passager skal have mundbind på under kørslen.
Ifølge aftalen vil de sidste krav om mundbind bortfalde den 1. september.

Belægningen i den kollektive trafik bliver også påvirket af de nye lempelser, hvilket betyder, at endnu flere passagerer kan rejse med den kollektive trafik. Således lempes begrænsningen fra den 26. juni 2021 i fjernbusser og fjerntog, så alle siddepladser kan benyttes.

Og fra den 1. august 2021 fjernes belægningsbegrænsningen helt for metro, busser, privatbaner, regionaltog, S-tog og skolebusser.