Kør med Danmarks første førerløse bus
Aalborg skriver danmarkshistorie, når landets første førerløse busser indsættes på Astrupstien. I den anledning inviterer Aalborg Kommune til åbningsfest torsdag 5. marts ved Trekanten i Aalborg Øst.
13 februar 2020

Efter knap fem års planlægning og ansøgningsproces fik Aalborg Kommune i december sidste år – som de første i Danmark – tilladelse til at lave forsøg med selvkørende busser. Siden da er busserne blevet programmeret og testet, og 5. marts åbner busserne endeligt dørene for offentligheden.

Hos virksomheden Holo, der leverer busserne, ser man spændt frem til åbningsfesten.

”Vi har knoklet længe med at få alt på plads til den store dag, hvor vi ruller ud for første gang på dansk vej. Papirarbejdet omkring godkendelse er én ting, og noget andet er klargøringen af selve ruten med etablering af den digitale infrastruktur. Vores operatører, som får deres daglige arbejdsdag i og omkring busserne, ser frem til at komme på gaden og vise, hvad de selvkørende busser kan,” siger administrerende direktør Peter Sorgenfrei fra Holo.

Program for Åbningsfesten

  • Åbningsfesten afholdes torsdag 5. marts klokken 11 ved Trekanten, Sebbersundvej 2A i Aalborg Øst
  • Transportminister Benny Engelbrecht (S) og Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) klipper snoren sammen med Holo’s administrende direktør Peter Sorgenfrei – og de tager den første tur. Herefter kan borgerne tage en tur i de to førerløse busser, der kører på åbningsdagen.