Justeret aftale om kompensation til selvstændige
Virksomheder har nu mulighed for at få forhøjet kompensation, selvom de har trukket mere end 23.000 kr. ud de sidste par måneder.
19 februar 2021

Regeringen og aftalepartierne er blevet enige om at justere aftalen om hjælp til selvstændige fra sidste uge, så virksomheder nu godt få forhøjet kompensation, selvom der er blevet trukket mere end 23.000 kr. ud de sidste måneder.

Kravet, der gik på, at den selvstændige ikke må trække mere end 23.000 kr. ud til sig selv hver måned, har betydet, at flere er havnet i vanskeligheder. Visse selvstændige, der i god tro allerede har trukket mere end det beløb ud til sig selv, har altså ikke kunne få del i det forhøjede kompensationsloft.

Derfor er regeringen og Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Konservative og Alternativet blevet enige om at justere i hjælpepakken fra i sidste uge.

Det betyder, at kravet først gælder fra den 1. februar 2021. Det betyder, at det er muligt at modtage den forhøjede kompensation, selvom man har trukket mere end 23.000 kr. ud i december og/eller januar.

Justeringen af aftalen betyder dog, at det fra 1. februar 2021 er et krav, at den selvstændige fremadrettet ikke tager mere end 23.000 kr. ud af virksomheden om måneden i den periode, hvor den forhøjede kompensationssats er modtaget.