”Ingen tvivl om, at ændringen af taxiloven stiller flere krav til fremtidens taxichauffør”
En analyse udarbejdet af TUR klarlægger kompetencekravene til taxi- og OST-chauffører efter den nye taxilov trådte i kraft pr. 1. januar 2018.
02 oktober 2019

De første 18 måneder med den nye lov har skabt en stor udvikling i branchen; nye forretningsmodeller er dukket op, og markedet er i konstant udvikling. Branchen selv regner dog med, at der går nogle år før branchelandskabet er stabiliseret.

”Der er ingen tvivl om, at ændringen af taxiloven vil stille flere krav til fremtidens taxichauffør. I et marked som bliver langt mere konkurrencepræget, vil service og kvalitet bliver afgørende konkurrenceparametre for taxiselskaberne,” konkluderer Trine Wollenberg, Vicedirektør i Dansk PersonTransport.

Det påvirker også resultaterne af rapporten, som dog peger på en række tendenser.

”Da lovændringen ikke er fuldt implementeret endnu, er det ikke muligt at se den fulde effekt. Rapporten peger dog på en række tendenser, bl.a. at der måske skal udvikles fleksible afholdelsesformer for kurserne; der skal ses på strukturen i de eksisterende kurser og eventuelt udvikles nye kurser f.eks. i køreteknik med liftbiler. TUR vil dog afvente den endelige indfasning af taxilovgivningen, før der iværksættes nye tiltag,” fortæller Johnny Bengtsson, uddannelseskonsulent i TUR.

Link til rapporten findes her: https://www.tur.dk/16011.aspx