Husk lige hunden
I dag den 28. april er det førerhundens dag. I den forbindelse har Dansk Blindesamfund produceret en række videoer for at vise, at førerhunden er velkommen overalt – også i taxien.
28 april 2021

For de cirka 65.000 danskere, der lever med et synshandicap, kan noget så simpelt som at komme fra A til B være en udfordring. Mange synshandicappede er afhængige af deres førerhund til at komme til eller fra steder og finde rundt, hvor førerhunden er et vigtigt hjælpemiddel. Og en taxitur kan tit være en nødvendighed, hvis den synshandicappede ikke er stedkendt. Derfor er det vigtigt, at man som blind eller svagtseende altid kan tage sin førerhund med i taxien.

”Netop blinde samt svagtseende er nogle af taxierhvervets kernekunder, fordi de ofte bruger taxi. Derfor er vi glade for at være med til at markere førerhundens dag og komme ud med det vigtige budskab om, at førerhunden er velkommen over alt – også i taxien,” siger Trine Wollenberg, vicedirektør i Dansk PersonTransport.

Du kan se videoen fra Dansk Blindesamfund herunder, hvor Dantaxi stillede både vogn og chauffør til rådighed for optagelserne. I videoen følger vi førerhunden Kingo og Jannie fra stationen, hvor de bliver mødt af Lauge fra Dantaxi og på deres videre tur rundt i byen. Kingo er Jannies trofaste følgesvend og en uundværlig hjælp til, at Jannie kan færdes trygt og frit rundt.

Se videoen her