Hjælpepakkerne skal genindføres når nye restriktioner rammer
Dansk PersonTransport efterspørger, at der igen skal være hjælpepakker til de vognmænd, der uvægerligt vil blive påvirket, hvis de fremsatte krav om mundbind i den offentlige trafik gennemføres fra på mandag.
24 november 2021

Når restriktioner og mundbindet på ny muligvis rammer vores ansigter i den kollektive trafik mandag, betyder det også, at den i forvejen trængte persontransportbranche igen må se sig blive slået to skridt tilbage. Dansk PersonTransport beklager denne udvikling, da det unægtelig vil betyde færre rejsende i den kollektive trafik og aflysninger af turistbusture.

”Både taxier, turistbusser, fjernbusser og rutebusser har været hårdt ramt under hele coronakrisen. Derfor forventer vi også, at man hurtigst muligt genindfører hjælpepakkerne for selvstændige samt nedsætter omsætningsnedgangskravet i den eksisterende hjælpepakke for faste omkostninger fra de nuværende 45 procent til 30 procent, så virksomheder der nu igen bliver hårdt ramt af restriktioner, kan få del i kompensationen. Samtidigt forventer vi at restriktionerne bliver så kortvarige som overhovedet muligt” siger Michael Møller Nielsen, adm. direktør i Dansk PersonTransport.