Hjælpepakker og chaufførmangel stod på programmet
Daimler invitererede indenfor til Kredsgeneralforsamling Kreds 2, hvor Corona, chaufførmangel og hjælpepakker var på programmet.
27 maj 2021

Så blev det sønderjyderne og fynboernes tur til at afholde Kredsgeneralforsamling, der også denne gang bød på coronarestriktioner, oplæg om elektriske turist- og minibusser og god stemning. Først kom oplægget omkring elektrificering af turistbusserne og minibusserne, hvor medlemmerne udtrykte bekymring for om ladeinfrastrukturen og den rækkevidde, som bliver tilgængelig for el mini og turistbussen, er god nok, når man skal en tur ned gennem Europa.

Hernæst var det tid til beretninger fra de forskellige kredse og valg til henholdsvis kredsbestyrelsesmedlemmer samt medlemmer til sektorudvalgene. Formand Peter Papuga fra Papuga Bus kom med sin beretning, som både bød på Corona og et nik til sekretariatets arbejde gennem det seneste år. Han sagde blandt andet, at;
”Vi havde egentligt set frem til et godt 2020 – alt så godt ud. Men det vendte Corona op og ned på. Det har fyldt alt her. Det var ingen, som kunne have forberedt os på det. Stort set hele 2020 og 2021 indtil videre har handlet om Corona – heldigvis har vi kunne få del i hjælpepakkerne. Jeg er ikke typen, der roser så meget, men der er blevet begået et rigtigt godt stykke arbejde inde på sekretariatet den sidste tid.
Vores forening bliver brugt mere professionelt nu i forhold til tidligere, hvor der måske var mere fokus på bingo og andre aktiviteter. Nu er det blevet mere specialiseret og mere politisk, og vi som branche skal også følge med den vej.”

Udover Corona stod et andet emne på programmet; nemlig mangel på chauffører, der efter Corona-krisen er blevet endnu mere udtalt. Både rute- og turistbusserne slog på, at de var bange for, hvad der nu skal til at ske i forhold til manglen på chauffører. DPT arbejder for at få sat aldersgrænsen for turistbuschauffører ned til 18 år for at imødegå manglen på buschauffører. Udover chaufførmangel var fokus fra alle sektorerne samtidig på fortsat at have hjælpepakker, så længe der er restriktioner, der påvirker omsætningen.

Valgene i kreds 2 faldt ud som følger:

Valg af kredsformand
Peter Papuga, Papuga Bus

Valg af kredsbestyrelsesmedlemmer
Benny Petersen, Vejle Turisttrafik
Kurt Jensen, Haarby Turist
Lars Schmidt, Alssund Busser

Valg af medlemmer til sektorudvalgene
Turistsektoren:
Peter Papuga, Papuga Bus

Rutesektoren:
Steen Rügge, Tide Bus

Offentlig kørsel sektoren:
Jimmy Hansen, De Blå Busser

Taxisektoren:
Torben Kirketerp, Esbjerg Taxa
Tadzudin Kasami, Taxa Syd

DPT takker alle medlemmerne for at møde op, og vi vil fortsat arbejde stålsat på at sikre yderligere hjælp til vores hårdt ramte branche.