HB-Care vinder klimavenligt udbud om skolekørsel i Silkeborg
Busselskabet HB-Care kunne imødekomme ønsket om klimavenlige busser, der kører på HVO-diesel, da Silkeborg Kommune udbød skolekørsel.
15 oktober 2021

Fra 1. januar 2022 udleder skolebusserne i Silkeborg Kommune kun en tiendedel af den CO2, som dieselbusserne udleder i dag. Det sker efter et EU-udbud af skolekørsel, hvor Børne- og Ungeudvalget har besluttet, at skolebusserne i Silkeborg Kommune fremover skal køre på 2. generation biodiesel, hvilket er miljøvenlig HVO-Diesel.

Ifølge Silkeborg Kommune reduceres udledningen af CO2 fra skolekørsel med 90 procent fra 650 tons om året til 65 tons om året. Og det opnås ved en relativ beskeden merudgift, når der anvendes miljøvenlig diesel i stedet for traditionel diesel. Kommunens nuværende udgifter til skolekørsel er 15,8 mio. kr. om året, og efter udbuddet stiger prisen til 16,7 mio. kr. Prisstigningen ved at køre på miljøvenlig diesel er således ca. 5 procent højere, mens udledningen af CO2 reduceres med hele 90 procent.

Den nye kontrakt på skolekørsel til specialklasser og af befordringsberettigede skoleelever uden mulighed for offentlig transport træder i kraft 1. januar 2022 og gælder i seks år, og skolekørslen leveres således fremover af HB-Care.