Gyldigt coronapas ved servering og køb af alkohol på bussen
Hvis der bliver serveret eller solgt alkohol ombord på party- eller turistbussen, kræver det fremadrettet coronapas fra passagerne. Det betyder altså, at der ikke er et forbud mod at servere eller sælge alkohol på busserne, blot at de, der køber alkohol, skal fremvise coronapas.
12 november 2021

Fra i dag gælder der andre regler, hvis der skal serveres alkohol ombord på busser, som kræver tilladelse i henhold til lov om buskørsel.

Fra og med torsdag den 11. november er Covid-19 nemlig igen en samfundskritisk sygdom. Det betyder, at hvis du som enten vognmand eller chauffør serverer eller sælger alkohol ombord på bussen, skal de passagerer, der køber alkohol, kunne fremvise et coronapas. Hvis passageren kan fremvise et coronapas, der dokumenterer, at personen er vaccineret, tidligere smittet inden for de seneste seks måneder eller testet negativ via en test, er det altså helt lovligt at indtage alkohol på bussen.

Men hvis passageren ikke kan fremvise et coronapas, vil den pågældende passager ikke have mulighed for at få serveret eller købe alkohol ved ophold i og kørsel med bus. Men passageren må ifølge reglerne gerne opholde sig i bussen, mens andre drikker alkohol.

Bekendtgørelsen trådte i kraft den 12. november og ophæves indtil videre den 10. december 2021.
Du kan se hele bekendtgørelsen her