Grønne taxaer skal have fortrinsret
I 2025 skal København være den første hovedstad i verden, der er fuldstændig CO2-neutral, og grønne taxaer skal være en del af løsningen.
26 september 2019

Ambitionerne var høje i 2012, da den daværende regering vedtog det, men tiden for en CO2 fri hovedstad nærmer sig med hastige skridt, og det er stadig langt til målet.

Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), ønsker derfor nu et markant skifte i den grønne omstilling.

”Vi bliver nødt til at gøre noget nyt, og der kommer vi til at påvirke vores vaner, den måde vi tænker på, og den måde vi er på. Vores levevaner og kultur,” fastslår overborgmesteren til Berlingske Tidende.

Berlingske skriver desuden, at en midtvejsevaluering fra sommeren 2018 viser, at selv hvis Københavns Kommune indfrier potentialet i alle planer, der er sat i gang, vil der stadig mangle 200.000 ton C02 i 2025. Derfor har Frank Jensen fundet frem til fem initiativer, der kan bringe kommunen i mål – initiativer, som han bringer med til de forestående budgetforhandlinger for 2020.

Han opstiller derfor fem elementer i sit nye klimaudspil, som består af færre benzin- og dieselbiler, satsning på ny teknologi, mere vindenergi, grønnere entreprenørmaskiner og slutteligt etablering af skov.

Særligt flere elbiler står højt på Frank Jensens ønskeliste. Han vil gøre det gratis for borgere og gæster i Danmarks hovedstad at parkere elbiler i byen. Dette skal til gengæld finansieres af en takststigning for at parkere benzin- og dieselbiler. Grønne taxier skal have en fortrinsret, så der skal oprettes 50 pladser i byens mest attraktive dele, hvor taxier med fossilfri energi kan køre foran i køen.