Flere fordele til elbiler
V og R går sammen i udspil, hvor elbiler kan køre gratis over Storebæltsbroen, og de to partier ønsker desuden langt flere ladestandere til elbilerne over hele landet.
13 februar 2020

En gratis køretur over Storebælt i elbil eller andre grønne biler kan blive en realitet, hvis det står til Radikale Venstre og Venstre, der i et udspil går sammen om en række grønne tiltag.

Ud over at krydse Storebælt grønt og gratis, foreslår Venstre og Radikale Venstre desuden, at alle rastepladser og tankstationer langs de danske motorveje skal opstille ladestandere til elbiler.
Det bliver et decideret krav, hvis man skal have ’tilladelse til at drive virksomhed på Vejdirektoratets rastepladser.’ Der er især et behov på rastepladserne, hvor meget få af de cirka 92 eksisterende rastepladser har ladestandere i dag, lyder det i udspillet.

Hos Dansk PersonTransport vækker forslaget glæde.
”Jeg synes, at det er et godt udspil fra Venstre, Danmarks Liberale Parti og Radikale Venstre og et vigtigt fokus på opbygning af ladestruktur. Taxibranchen er i kraftig vækst af el-taxier, og der er brug for et netværk af ladere i og omkring byerne,” siger Trine Wollenberg vicedirektør i Dansk PersonTransport.

Ifølge Radikale Venstre ligger pengene til forslagene allerede klar og venter.

Sofie Carsten Nielsen peger i et interview med tv2.dk på, at finansieringen skal findes i energiaftalen fra 2018, hvor der blev afsat 500 millioner kroner til en pulje, der skal fremme grøn transport i årene 2020-2024 med 100 millioner kroner per år.

”Det er penge, vi har aftalt i energiaftalen, men vi har bare ventet og ventet på, at der blev handlet. Dét er der ikke blevet. Derfor er vi nu gået sammen med Venstre og kommer med disse konkrete forslag. Og så håber vi, at Socialdemokratiet går med,” siger hun til TV2.