Flere elbusser på vej i Aarhus
Fra foråret 2021 vil der være 29 nye eldrevne ledbusser på bybuslinjerne i Aarhus. Udover den klimamæssige gevinst har busserne også en række andre fordele i forhold til de eksisterende diesel-ledbusser.
03 februar 2020

Levering af de 29 nye elbusser er næste skridt på vejen mod 2027, hvor alle bybusser i Aarhus skal være fossilfrie.
De nye elbusser er ledbusser af modellen Volvo 7900 Electric Articulated. Busserne er 18,6 meter lange, hvilket er 0,6 meter længere end de ledbusser, kunderne kender fra i dag. Miljømæssigt forventes de 29 nye busser at reducere udledningen af CO2 med 1.500 – 2.000 tons årligt.

”Transport herunder den kollektive trafik er en af de helt store udfordringer, når det handler om at nedbringe CO2-udledningen. Derfor glæder det mig, at der nu med anskaffelsen af yderligere 29 elbusser til bybustrafikken i Aarhus bliver taget et markant og vigtigt skridt i den rigtige, klimavenlige retning,” siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø, Aarhus Kommune.

Midttrafiks bestyrelsesformand Claus Wistoft glæder sig på kunderne og klimaets vegne.
”Som trafikselskab er det en fornøjelse at kunne tilbyde kunderne transportmidler, der både er klimavenlige og har høj komfort. Vi ser en spændende fremtid i møde med grøn omstilling af den kollektive trafik, hvor Midttrafik vil bidrage til løsninger, der tilgodeser klima, kunder og kommunerne i Region Midtjylland.”