El-taxien er kommet til Sønderjylland
I Padborg kører Sønderjyllands første el-taxi rundt, og taxivognmand, Kim Petersen, glæder sig til at invitere på lydløse køreture i Teslaen.
24 oktober 2019

Kim Petersen fra Padborg har som den første taxavognmand i Sønderjylland omlagt driften fra diesel til el.
Han er overbevist om, at el-biler er fremtiden, og han mener, at taxibranchen har et medansvar for at nedbringe CO2 udslippet.

”Taxierne i Danmark forurener mindre end en procent af den samlede bilpark, men selvfølgelig skal taxibranchen også påtage sig sit ansvar i den grønne omstilling”, påpeger Kim Petersen, og han glæder sig over, at kunderne har taget godt imod bilen; ,”De fleste kunder er imponeret over accelerationen selvom nogle lige skal vænne sig til den manglende motorlyd.”

I Dantaxi, som Kim Petersen er tilsluttet, har de iværksat en række initiativer, der skal få flere vognmænd til at skifte til nul-emissions køretøjer, og det er rent faktisk lykkedes over al forventning.

”I starten af dette år var der kun tre elbiler i Dantaxi, men med en målrettet indsats, har vi nu 46 nul-emissions taxier på gaden, og det er et tal, der vokser uge for uge. Vores vognmænd vil gerne den grønne omstilling, selvom de f.eks. oplever udfordringer med mangel på ladestandere. Kunderne ønsker ikke bare transport fra a til b, men også muligheden for at tage et grønt valg, og jeg er rigtig glad for, at Sønderjylland nu er kommet med på vores danmarkskort over områder med el-taxi,” siger direktør i Dantaxi, Carsten Aastrup.

Kim Petersen, der har mærket hvordan taxibranchen har ændret sig i de senere år, ser frem til et forbedret arbejdsmiljø og til selv at være med til at nedbringe CO2 udslippet i byerne:

”Konkurrencen i taxibranchen er blevet hårdere, siden jeg startede for mange år siden, men jeg nyder stadig at tage på arbejde hver dag. Jeg synes, at det er vigtigt, at taxiselskaberne iværksætter initiativer, der motiverer de vognmænd, som gerne vil skifte til el. Foruden at nedsætte CO2 udslippet i byerne har mit valg givet mig et bedre arbejdsmiljø. Det er mere afstressende at køre el-bil og jeg savner bestemt ikke motorens vibrationer.”