De svenske turister mangler
Selvom turistbustrafikken over Øresund er stigende, viser nye trafiktal fra Øresundsbroen, at man stadig er langt fra en normal juni måneds trafik. Tallene viser, at de danske kunder på broen er tilbage, men de resterende restriktioner for svenskernes indrejse til Danmark bremser svenske turisters lyst til at rejse til Danmark.
09 juli 2021

Sverige har fjernet alle restriktioner for indrejser fra Norden, og det er blandt de danske kunder, at trafikken stiger mest lige nu. Men der er stadig restriktioner i den anden retning, og hver anden svensk kunde mangler stadig.

”De manglende svenske turister over Øresund er desværre en generel tendens, som vi har oplevet her i starten af sommerperioden. Mange danskere rejser gerne, og ofte holder de deres ferie i Danmark, men den internationale turisme halter bagefter. Og det kan mærkes hos turistbusvirksomhederne,” siger sektorchef hos Dansk PersonTransport, Teddy Becher.

Samlet set er trafikken faldet med cirka 54 procent i forhold til første halvår 2019. Dette skal sammenlignes med perioden marts-april 2020 og januar-marts 2021, hvor den samlede trafik faldt med 60-70 procent i forhold til tilsvarende perioder i 2019.

Ifølge Linus Eriksson, administrerende direktør hos Øresundsbron kommer Danmark til at mangle svenske turister denne sommer. Grunden hertil er, at fritidsrejser til Danmark stadig er begrænset af kravet om negative testresultater for dem, der ikke er fuldt vaccineret. Da Covid-tests ikke er gratis i Sverige, bliver kravet en økonomisk bremseklods.