Coronafokus og kampvalg i det Nord- og Midtjyske
Jyske Finans lagde flotte lokaler til årets første Kredsgeneralforsamling for Kreds 1, hvor Corona og kampvalg stod på dagsordenen.
26 maj 2021

Dette års første Kredsgeneralforsamling fandt sted i smukke Silkeborg hos Jyske Finans, hvor Kreds 1 var samlet med overholdelse af alle de forskellige Coronarestriktioner.

Der blev lagt ud med en workshop omkring minibusser og turistbusser på el, og hvornår de vil være bredt tilgængelige, og om det faktisk er el, der skal satses på i forhold til den grønne omstilling, hvilket vel nok ligger de fleste vognmænd gevaldigt på sinde. Der var oplæg fra henholdsvis Yotong Eurobus Scandinavia, MAN og Daimler. Alle tre pegede ultimativt på, at eldrift vil være fremtiden, men spørgsmålet forbliver nok hvornår. Selvom der findes minibusser, og også Yotong har turistbusser på el, og MAN og Daimler vil få det i den ikke så fjerne fremtid, så går det store spørgsmål på rækkevidden og opladningsmuligheder.

De fleste vognmænd er med rette nervøse for, hvorvidt de kan få deres mini- og turistbusser opladet, når de har brug for det på længere ture. Hvilket producenterne gav dem ret i, og derfor understregede de også, at man som vognmand nok i fremtiden skal skelne mere mellem, hvad man egentligt skal bruge sine busser til; er det til ture med børnehaver, lokale ture med ældreforeningen, eller skal man til Gardasøen med 50 turister. Det sidste ord er ikke sagt vedrørende denne omstilling i branchen, som givetvis kommer hurtigere i kontraktkørslen end i den generelle turistkørsel, som også var en af konklusionerne.

Formand Lars Brøchner kom med sin beretning, som naturligvis ikke var coronafri. Han sagde blandt andet, at;
”I Kreds 1 har vi ikke lavet særligt meget andet end at tale om corona – for det har sat dagsordenen helt og aldeles det sidste år. Vi har lært mange nye ord lige fra teams til hjælpepakker. Og uden hjælpepakker havde jeg personligt ikke haft en forretning i dag – så jeg synes, at vi skylder DPT en kæmpe tak for al deres arbejde og deres hjælp i forbindelse med hjælpepakkerne.”

Dernæst var det tid til aftenens valghandlinger, og i år stod den på kampvalg i to af sektorerne; nemlig turistsektoren, hvor Ole Jepsen fra Engesvang Turistfart og Jan Jakobsen fra Vebbestrup Turistfart begge opstillede, og i sektor for offentlig kørsel, hvor Allan Mørup fra Mørups Turistfart og Kenny Thygesen fra Terndrup Taxa & Turistbusser opstillede. I turistsektoren løb Ole Jepsen med sejren, mens Allan Mørup vandt i sektoren for offentlig kørsel.

Valgene i kreds 1 faldt ud som følger:

Valg af kredsformand
Lars Brøchner, Brøchner Biler

Valg af kredsbestyrelsesmedlemmer
Richard Motzfeldt, Aarhus Taxa
Sargon Stenbakken, Solsidens Turistfart

Valg af medlemmer til sektorudvalgene
Turistsektoren:
Ole Jepsen, Engesvang Turistfart

Rutesektoren:
Torben Hansen, Arriva

Offentlig kørsel sektoren:
Allan Mørup, Mørups Turistfart

Taxisektoren:

Richard Motzfeldt, Aarhus Taxa
Inger Terkildsen, Kalø Taxi

DPT takker alle medlemmerne for at møde op, og vi vil fortsat arbejde stålsat på at sikre yderligere hjælp til vores hårdt ramte branche.