Chauffører undtaget nye krav ved indrejse i Danmark
Fra i dag den 7. februar 2021 og foreløbigt til og med den 28. februar 2021 er der indført krav om test og isolation efter indrejse i Danmark. Chauffører er dog undtaget kravet om isolation.
07 februar 2021

Personer, der rejser til Danmark efter at have opholdt sig i udlandet, omfattes i perioden fra 7. februar og indtil videre til og med 28. februar 2021 af krav om dels at lade sig teste for COVID-19 i forbindelse med indrejsen, og dels at gå direkte i isolation i 10 dage efter indrejsen. Man skal også gå i isolation, selvom testen taget i forbindelse med indrejse er negativ. Der er mulighed for at afkorte isolationen ved en negativ PCR-test taget tidligst på fjerdedagen efter indrejse.

Følgende danske statsborgere og udlændinge, som har fast bopæl i eller opholdstilladelse til Danmark, er dog ikke omfattet af de nye krav om at gå i isolation;
Personer, der udgør besætning på luftfartøj, i tog, bus eller taxi eller anden erhvervsmæssig persontransport, der kræver tilladelse efter taxiloven, og som indrejser i Danmark efter at have udført arbejde.

Det betyder altså, at man er undtaget for de nye lovkrav om 10 dages isolation ved indrejse i Danmark, når man kører bus eller taxi.

Læs om alle reglerne i forbindelse med indrejser her