Årsmødet skudt i gang
Så er årets Årsmøde skudt i gang, og også denne gang er den grønne omstilling ikke er til at komme udenom. Det var også den grønne omstilling og Infrastrukturplanen, som var omdrejningspunktet i den tale, som Transportminister Benny Englbrecht åbnede Årsmødet med.
17 september 2021

Benny Engelbrecht understregede, at Infrastrukturplanen er en elektrificeringsplan. Han nævnte også den store efterspørgsel på ladeinfrastruktur og understregede, at man som bilist – både privat og erhverv – skal være sikret opladning på de lange ture. I hele 99,9 procent af tilfældene, hvor man har brug for at lade, skal man kunne køre direkte ind på en ladestation og ikke køre en omvej. Regeringen vil etablere store ladeparker, og der vil være en del af dem, der kommer til at ligge på begge sider af Bælt-broerne.

Benny Engelbrecht understregede også, at et af de vigtigste punkter fremadrettet er at styrke den kollektive trafik. Blandt andet skal der skabes bedre knudepunkter, så den kollektive transport bliver mere attraktiv, så man lader bilen stå hjemme og i stedet tager bussen. Hele 45 millioner er øremærket till nye investeringer såsom ladeinfrastruktur og BRT samt letbane. Benny Engelbrecht nævnte desuden også, at der i infrastrukturplanen er afsat 100 millioner til busfremkommelighedsprojekter, og de er ikke øremærkede på nuværende tidspunkt.