Tag styringen.
Bliv buschauffør.

Kan du se dig selv i førersædet? Og kan du lide at have kontakt med mange mennesker? Bliv buschauffør og få et selvstændigt job med masser af frihed, fleksibilitet og gode job- og karrieremuligheder.

Jobbet som buschauffør går ud på at hjælpe mennesker sikkert fra A til B, men vigtigst af alt handler det om at give passagererne en tryg og behagelig rejse.

Du får en afvekslende hverdag, hvor ikke to dage er ens og hvor du er med til at sørge for, at turen bliver en god oplevelse. Jobbet som buschauffør er en god vej ind i busbranchen, hvor der er mange muligheder for at videreudvikle dig i andre jobtyper.

Uddannelsen

Hvordan bliver jeg buschauffør?

Du kan blive faglært buschauffør fra du er 18 år ved at tage erhvervsuddannelsen som buschauffør i kollektiv trafik eller turistbuschauffør fra du er 21 år.

Ønsker du at tage erhvervsuddannelsen for at blive faglært buschauffør eller for at videreuddanne dig i jobbet, så består uddannelsen af et grundforløb, der tages på en erhvervsskole og varer op til 6 eller 12 mdr., samt et hovedforløb, der veksler mellem perioder på din læreplads i en virksomhed og perioder på skolen i op til 30 mdr.

Her får du viden om at køre bus på en hensynsfuld og forsvarlig måde. Du lærer også at betjene og vejlede rejsende i bussen, så du kan være med til at skabe gode oplevelser i den kollektive trafik. Du vil blive undervist i fag som f.eks. køreuddannelse, billettering køreteknik, sprog, busser, hjælp til bevægelseshæmmede og konflikthåndtering. På lærepladsen bliver du oplært i de arbejdsopgaver, som hører til uddannelsen. Du skal selv finde en læreplads og indgå en skriftlig uddannelsesaftale med en virksomhed.

Uddannelsen afsluttes med en svendeprøve.

Alternativt kan du tage AMU-kursus ”personbefordring med bus”, som indeholder kørekort og kvalifikationsuddannelse fra du er 21 år.

AMU-kursuset tager mellem 30-50 dage og udbydes at kursuscentre i hele landet. Herefter kan du komme i arbejde som buschauffør.

Jobmuligheder

Få job som buschauffør

Der er gode jobmuligheder, når du har uddannet dig som buschauffør. Du kan blandt andet køre børnehavebus, skolebus, turistbus, bybus, flex-kørsel med minibusser og rutebus. Fælles for alle jobbene er, at det er din opgave at hjælpe dine rejsende trygt og sikkert fra A til B hver dag. Jobbet som buschauffør er en god vej ind i busbranchen, hvor der er mange muligheder for at videreudvikle dig i andre jobtyper.

At være buschauffør kræver selvsagt en stor køreglæde, og du skal også kunne lide at have kontakt til mange mennesker og være klar til at levere en god service med et smil på læben.

Find dit næste job ved at kontakte vores medlemmer i dit område.

 

Uddannelsesmuligheder

Vil du sidde bag rattet?

Du kan tage et AMU-kursus på godkendte kursuscentre i hele landet. Se hvilke kursuscentre der ligger tæt på dig nedenfor. Ønsker du at videreuddanne dig i jobbet, kan du også tage erhvervsuddannelsen til buschauffør. Her får du mere viden om at køre bus på en hensynsfuld og forsvarlig måde. Du lærer også at betjene og vejlede rejsende i bussen, så du kan være med til at skabe gode oplevelser i den kollektive trafik.

Find din buschaufføruddannelse her

Sjælland

Uddannelsessted

AMU JUUL

Lokation

Sjælland

Sjælland, Jylland, Fyn og Bornholm

Uddannelsessted

DEKRA

Lokation

Sjælland, Jylland, Fyn og Bornholm

Sjælland, Jylland og Fyn

Uddannelsessted

UCPlus

Lokation

Sjælland, Jylland og Fyn

Sjælland, Jylland og Fyn

Uddannelsessted

AMU Transport Danmark

Lokation

Sjælland, Jylland og Fyn

Dansk PersonTransport

Dansk Erhverv

3F

TA